Blog

Learn more about skincare and our products and get your Glow on!

4 voordelen van aardbei in skincare

4 voordelen van aardbei in skincare


Aardbeien is een fruitsoort wat letterlijk zijn vruchten afwerpt in de skincare wereld. Aardbei in producten hebben verschillende voordelen die wij voor jullie hieronder even op een rijtje hebben gezet:

  1. Beperkt UV schade en vroegtijdige huidveroudering.

Aardbeien zijn rijk aan vitamine C. Het versterkt de huidbarrière en vroegtijdige huidveroudering. Het geeft je een perfecte glow en vermindert pigmentatie. Op deze manier merk je gelijk dat vitamine C ook een belangrijke schakel is in je skincare wereld.

  1. Ontstekingsremmend

Zink heeft een wond helende werking. Dit werkt dus goed tegen acne. (uitgeknepen puistjes) ook heeft zink een olie regulerende en ontstekingsremmende werking, wat ideaal is voor verschillende skincare lijnen.

  1. Snellere huidvernieuwing

Salicylzuur dringt diep door in de poriën waar dus de opgehoopte dode huidcellen worden verwijderd en dus toekomstige puistjes helpt voorkomen. Salicylzuur zorgt voor een snellere huidvernieuwing. Dit is gunstig voor (acne) littekens. Door gebruik van aardbeien zullen deze dus vervagen.

  1. Beschermt bij UV straling

Aardbeien zijn rijk aan een aantal antioxidanten. Deze antioxidanten zorgen er voor dat de UV-straling van de zon minder intens is en zorgt dat de vrije radicalen worden opgeruimd. Radicalen zorgen ervoor dat het collageen- en de elastinevezels in de huid afnemen.

Zoals je leest is een aardbei dus nooit een overbodig stukje fruit. Benieuwd geworden of het voor jou ook werkt? Zelf gebruiken wij het in onze cleanser.


 

Reading next

Wat doen hormonen met je huid?
Nieuw: Vitamine C Serum!