Blog

Learn more about skincare and our products and get your Glow on!

Buddha zorgde ervoor dat wij deze fruitsoort in ons masker verwerkten

Buddha zorgde ervoor dat wij deze fruitsoort in ons masker verwerkten


We vinden het super om zoveel mogelijk fruitsoorten in ons Pink Clay Mask te verwerken en een fruitsoort dat absoluut niet gemist mag worden is: MANGO!

Waar komt mango vandaan?

Mango is afkomstig uit tropische landen waar de hitte zorgt dat mango's kunnen groeien. De mango die wij gebruiken in ons gezichtsmasker, komt helemaal uit Italië!

LEUK WEETJE: Mango is bijna 4000 jaar geleden ontstaan in Zuid-Azië. Veel verhalen zeggen dat de god Buddha vaak in de mango groves mediteerden, hoe fascinerend is dat!

Mango gebruikt in huidverzorging
Er zijn verschillende manieren om mango te gebruiken in huidverzorging. De extracten, de huid, de pulp en de boter kunnen allemaal verwerkt worden in huidverzorgingsproducten. In ons roze klei masker gebruiken wij de mango boter. De mango boter is gemaakt van de zaden van de mango en dit resulteert in een romige boter. De boter zit vol met antioxidanten die de huid diep hydrateren en je huid laten glowen.

De voordelen van mango 
Mango is gevuld met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Mango is een onschuldige, natuurlijke manier om je huid goed te verzorgen. Mango is gevuld met:
 • Mineralen (zoals koper, kalium, bèta-caroteen en magnesium)
 • Vitaminen (zoals Vitamine C, Vitamine A, Vitamine B(6), Vitamine E en Vitamine K)
 • Antioxidanten

Voordelen voor intern gebruik 
Mango heeft veel interne voordelen. Naast het feit dat mango heerlijk is om te eten, is het ook nog is goed voor je! 

 • Het behoudt de algemene gezondheid: de mineralen in mango zijn een geweldige remedie tegen een hoge bloeddruk.
 • Het verhoogt je immuunsysteem: de antioxidanten kunnen zich in de cellen plaatsen om het lichaam te beschermen tegen bepaalde auto-immuunziekten. 
 • Het kan kanker voorkomen: mango's hebben een grote hoeveelheid pectine, wat bijdraagt aan een lager cholesterolgehalte in het bloed. Dit kan de ontwikkeling van prostaatkanker voorkomen. 

En nog veel meer!


Voordelen voor extern gebruik
Naast de interne voordelen van mango, ben je wellicht ook nieuwsgierig wat de voordelen zijn van mango óp de huid. Het is meer dan je zou denken:

 • Mango's voorkomen acne: mango maakt de poriën vrij en voorkomt mee-eters en puistjes. Het is ook nog eens geweldig voor de gevoelige huid.
 • Geneest acne littekens: mango geneest acne littekens en biedt voedende vocht aan de huid.
 • Maakt ontstekingen rustiger: de antioxidanten in de mango helpen om de ontsteking, die veroorzaakt wordt door acne, te verlichten.
 • Verwijdert dode huidcellen: de AHA's (alpha hydroxy acids) in mango helpen dode huidcellen te verwijderen. Dit zal ervoor zorgen dat je huid gaat glowen.
 • Vermindert donkere vlekken en verheldert de huid: de vitamine C in mango zal je huid verlichten en donkere plekken op de huid te verminderen.
 • Helpt vroegtijdige veroudering te voorkomen: de antioxidanten en de vitamine A helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen die de huid beschadigen en vroegtijdige veroudering veroorzaken. 

Een kleine samenvatting: mango zal je huid kortom laten glowen! De AHA's, vitaminen en antioxidanten in deze geweldige fruitsoort zullen de poriën zuiveren, helpt het bestrijden van acne en beschermt je huid tegen vroegtijdige veroudering. Al deze voordelen hebben ervoor gezorgd dat wij enthousiast genoeg waren om de mango boter te verwerken in onze Pink Clay Mask!


   

  Reading next

  Het reinigingsproces van je poriën door ons masker
  Alles over klei in een gezichtsmasker