Blog

Learn more about skincare and our products and get your Glow on!

De juiste gezichtsreiniger voor je huid

De juiste gezichtsreiniger voor je huid


Reiniging is de basis van je huidverzorgingsroutine. Met zoveel verschillende reinigingsmiddelen en elk met hun eigen voordelen, voel je snel overweldigd en weet je niet welke reiniger het beste bij jouw huidverzorgingsbehoeften past. Onderzoek heeft aangetoond dat de huid gedurende de dag om verschillende redenen geïrriteerd raakt, daarom is een zachte Clay And Glow-reiniger essentieel voor een gezonde huid. Eén reiniger voor ieder huidtype bestaat niet. We hebben allemaal verschillende huidtypen met onze eigen verschillende behoeften, dus het is belangrijk om eerst uit te zoeken wat jouw huidtype is om vervolgens de beste reiniger te vinden die bij jouw huidtype past.

Alle reinigingsmiddelen moeten zacht aanvoelen op de huid en zorgvuldig reinigen zonder de huid uit te drogen. Het is ook belangrijk om naar de ingrediënten van de reiniger te kijken voordat je eraan verbindt. Probeer in het algemeen reinigingsmiddelen te vermijden die alcohol, geur- en parabenen bevatten. Deze ingrediënten kunnen je huid na verloop van tijd erg gevoelig maken waardoor irritatie en puistjes kunnen ontstaan.

cleanser

Hier is een korte blik op verschillende reinigingsmiddelen, hun voordelen en voor welke huidtypes ze het meest geschikt zijn.

1. Gel reiniger

Gel reinigers hebben een gel-achtige consistentie die is ontworpen om make-up, vuil en overtollige oliën te verwijderen. Het vermindert ook roodheid, bestrijdt bacteriën die acne veroorzaken en heeft veel exfoliërende eigenschappen. Gel reinigers zitten boordevol met hydraterende ingrediënten waardoor de huid zacht en verzorgd aanvoelt.

Ideaal voor: normale, vette, gecombineerde en acne-gevoelige huid

2. Schuimreiniger

De lichtgewicht consistentie is de perfecte formule om poriën, vuil en make-up te verwijderen, en is erg zacht voor de huid.

Ideaal voor: vette en gemengde huid

cleanser

3. Crème-reiniger

Als je op zoek bent naar een reiniger met een romige textuur die zorgt voor extra hydratatie, poriën ontstopping en die vuil verwijdert, dan is een crème-reiniger jouw beste keuze. Deze reinigers zijn ook geweldig voor het verwijderen van make-up!

Ideaal voor: droge en gevoelige huid

4. Olie-reiniger

Reinigingsoliën zijn zacht voor de huid en kunnen make-up effectief verwijderen. Een olie-reiniger verwijdert op een milde manier overtollig vuil zonder de huid uit te drogen.

Ideaal voor: alle huidtypes

5. Kleireiniger

Het is bekend dat deze reinigingsmiddelen je huid absorberen, reinigen en zuiveren door overtollige oliën en gifstoffen uit je poriën te verwijderen. Deze reinigers verwijderen echter geen make-up!

Ideaal voor: vette, gecombineerde en acne-gevoelige huid

6. Poederreiniger

Poederreinigers lossen op in een romige textuur wanneer ze in contact komen met water. Ze bieden zachte afschilferende eigenschappen, terwijl ze de huid grondig reinigen. Ze zijn ook goed voor het verwijderen van make-up.

Ideaal voor: vette, gecombineerde en gevoelige huid

cleanser

7. Micellaire reiniger

Deze reinigers zijn de lichtste vorm van een gezichtsreiniger en de textuur is vergelijkbaar met water. Ze zitten boordevol hydratatie en kleine oliemoleculen die vuil verwijderen. Deze reiniger is goed voor het verwijderen van make-up, het reinigen en tonifiëren van je huid. Je hoeft je gezicht daarna niet met water af te spoelen

Ideaal voor: alle huidtypes

8. Bar reiniger

Bar reinigingsmiddelen bevatten vocht inbrengende ingrediënten en andere essentiële oliën om de huid te hydrateren en te exfoliëren. Dankzij de voedende ingrediënten is deze reiniger in staat om de pH-waarden van je huid in evenwicht te brengen en om gevoeligheid en ontstekingen te verminderen.

Ideaal voor: vette en gemengde huid

9. Reinigingsdoekjes, doekjes en sponzen

Deze reinigingsmethode is geweldig voor het snel verwijderen van make-up of vuil en is dus ideaal voor op reis. Deze reinigers zijn gemaakt met speciale vezels om de huid te reinigen en te verzachten.

Ideaal voor: alle huidtypes


Reading next

Huidverzorgingsroutine voor droge huid en acne
Hoe het weer de huid beïnvloedt!